Talkookuulumisia 13.6.2020

Kesäkuun ensimmäiset Lujakallion talkoot vietettiin lähes helteisissä tunnelmissa auringon paistaessa lähes pilvettömältä taivaalta! Tällä kertaa talkoillessa katse oli jo tulevassa leirissä ja sen vaatimissa toimenpiteissä, mutta sen lisäksi tehtiin perustason ylläpitotyötä ja vähän uutta rakentamista, suunnittelemista ja istutustakin.

Pitkään käyttämättä ollut keittokatoksen viereinen tulisja koki totaalisen muodonmuutoksen Serafinan ja Joannan käsissä. Se ladottiin alusta pitäen uusiksi kesän leirin ruuanlaittoja varten. Samalla se kasvatti hiukan kokoaan ja on nyt entistä isompi ja ehompi!


Aurinkoinen päivä oli omiaan katon tervaamiseen, ja sitä tehtiinkin kahdella taholla. Wilhelm ja Thorsten huhkivat katoilla ja terva tuoksui. Valmistakin tuli, kaivokatoksen katto saatiin tervattua kokonaisuudessaan ja kaartin tuvan katostakin toinen lape.



Perustavanlaatuisiin ylläpitotöihin kuuluu myös useamman vuoden tuhkakertymän poistaminen kentän suuresta tulisijasta. Celstinus, Serafina, Joanna ja Namia ottivat homman hoitaakseen. Osa tuhkasta siilattiin ja vietiin lannoitteeksi kasvimaalle, mutta toista kottikärryllistä riitti vielä metsäänkin haudattavaksi. Tulisijalle tuli yllättäen rutkasti tilaa!



Kylmäkuopan seinät tiivistyivät ja tasaantuivat kun Magnus latoi laastia kivien rakoon. Heti näytti paljon siistimmältä ja valmiimmalta!



Varmasti pienimmät lujakalliolaiset löytyivät puukatoksesta, jossa oli kasvamassa uusi sukupolvi pikkulintuja. Vielä höyhenettömät piipittäjät (mahdollisesti rastaat) olivat hyvin tiiviisti piilossa omassa pesässään, seinän ja puupinon välissä. Varmasti rauhallisin mahdollinen kasvupaikka.


Edellisen viikon myrsky oli riepotellut hiukan kotaprojektin kehäpuita, mutta yllättävän vähillä vaurioilla oltiin päästy. Kolmen kaatuneen kehäpuun paikoilleen nostamisen jälkeen uusien kehäpuiden lisämistyö pääsi jatkumaan. Nyt kodan muoto alkaa olla jo selvästi nähtävillä vaikka vielä kovinkaan paljoa auringon- tai tuulensuojaa se ei tarjoa. Työtä siis piisaa edelleen, mutta jo näkee että hyvä on tulossa!


Vielä päivän päätteeksi päästiin istutustöihin, kaksi pientä humalantainta löysivät paikkansa ja toivottavasti kasvattavat paljon käpyjä oluen maustamista varten!


Seuraavaksi Lujakalliossa tapahtuu leirin muodossa, leiri järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6.-5.7.2020. Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki, leirin tapahtumatiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtuman omilta sivuilta!

Valokuvat Birgitta, Serafina ja Magnus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lujakallion telttapaikat

Leiriä pukkaa...

Talkookuulumisia 5.9.2021