Talkoilua 12.9 ja uusia suunnitelmia vuodelle 2021

Vuoden toiseksi viimeiset talkoot vietettiin lauantaina 12.9. ja samalla pidettiin alueen tulevien töiden  suunnittelukokous. Sateinen sää ei oikein suosinut talkoilua ja ulkotöitä, mutta paljon saatiin päätettyä ja suunniteltua!

 

Koiraosallistuja ei arvostanut sadekeliä.
 

Koska tämän vuoden talkoot oli mahdollista pitää ainoastaan puolikkaina, yhden päivän mittaisina ilman yöpymistä, paljon tälle vuodelle suunniteltuja asioita jäi kesken. Niitä jatketaan ensi vuonna, tällaisia ovat erityisesti kylmäkuoppa ja keittokota. 

Kylmäkuopan seinät olivat muurausvaiheessa, Magnus ja Namia työstivät seiniä ahkerasti kun keli sen salli.

Kokonaan uutena projektina ensi vuonna aloitetaan aluetta parkkipaikasta erottavan aidan uusiminen. Vanha aita onkin hyvin palvelleena tiensä päässä, uuden suunnitellun aidan mallinmuutoksen myötä myös aidan vierustalle saadaan katettua käyttötilaa. Sinne on esimerkiksi suunniteltu paikka uunille, tilaa saadaan myös työskentelyyn ja toki myös istuskeluun. 

 
Havainnekuva aitasuunnitelmasta. Kuten havainnekuvan luonteeseen kuuluu, jotkut yksityiskohdat voivat vielä muuttua.

Ylläpitotyönä on tiedossa nykyisen keittokatoksen katon kunnostaminen. Tätä voidaan vielä siirtää vuodella jos tarve on. Pienempiä kunnostus- ja uusimistöitä ovat esimerkiksi keskustulisijan siirto koko alueen alavimmalta ja näin myös sadevettä keräävimmältä kohdalta hieman ylemmäs, kuivemmalle paikalle. Uudesta tehdään myös helppohoitoisempi, sitä ei muurata joten sen ylläpito on nopeasti tehty vain vaihtamalla kärsineet kivet. Myös käsienpesupaikka huussipolun varrella kaipaa jonkin verran perusparannusta, vaikka vanha vielä toimiikin.

 

Keittokatoksessa ruuan laittaminen onnistuu jatkossakin kattoremontin myötä.

Ehdittiin paikalla kuitenkin vähän tehdä töitäkin tällä kerralla ennen kun sade kasteli kaikki läpimäriksi! Kuten jo mainittu, Magnus ja Namia työskentelivät kylmäkuopan parissa, talvea vasten trimmattiin myös pitkäksi venähtänyttä heinikkoa ja muuta kasvustoa huussipoluilta, kasvimaalta ja telttapaikoilta. Sven kaatoi muutamia puitakin, jotka kotaa varten kuorittiin ja asetettiin paikalleen.  


Seuraavat talkoot järjestetään lokakuun ensimmäisen viikonlopun lauantaina, 3. lokakuuta!

Kuvat Lady Birgitta ja Lady Lauretta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lujakallion telttapaikat

Talkookuulumisia 5.9.2021

Leiriä pukkaa...